U sigurnim ste rukama

Individualan pristup i predanost profesiji ono je što nas izdvaja na tržištu. Kupnja nekretnine ozbiljna je investicija kojoj je potrebno pristupiti s posebnom pažnjom i oprezom. Iskustvo i stručnost stoga su neophodni.

Povjerenje na prvom mjestu

Poslovanje temeljimo na načelima povjerenja i transparentnosti. Temelj svake suradnje jest upravo povjerenje, stoga posebnu pozornost usmjeravamo na čvrst partnerski odnos bez obzira radilo se o kupcima ili prodavateljima.
Prodajete nekretninu?
Javite nam se putem obrasca niže, nazovite nas ili navratite do nas na adresu navedenu niže.
Kupujete nekretninu?
Proučite ponudu nekretnina na našim stranicama i slobodno nam se obratite vezano uz termin razgledavanja.
Želite investirati u nekretninu?
Javite nam se kako bismo Vam predstavili najbolje ponude na tržištu.
Tražite nekretninu za najam?
Proučite ponudu na našim stranicama i javite nam se za termin razgledavanja.

Često postavljana pitanja

Porez na promet nekretnina plaća se po stopi od 3 % i plaća ga kupac.
Nakon zaključenja ugovora o kupoprodaji nekretnine javni bilježnik dostavlja isti nadležnoj poreznoj upravi u roku od trideset dana od dana zaključenja ugovora o kupoprodaji nekretnine. Kupac je dužan u roku od petnaest dana od dana primitka rješenja nadležne porezne uprave platiti porez, a za zakašnjenje plaćanja obračunavaju se zatezne kamate.
Predugovor prethodi glavnom kupoprodajnom ugovoru i definira uvjete zaključivanja kupovine nekretnine; potvrđuje cijenu nekretnine, strukturu plaćanja, najkasniji datum do kojeg treba biti potpisan finalni ugovor te ostale uvjete koji trebaju biti ispunjeni do potpisivanja finalnog ugovora.
Od 2009. godine državljani EU-a mogu slobodno kupovati nekretnine u RH, osim u slučaju da su to poljoprivredna zemljišta. Ako niste državljanin EU-a, pravila variraju ovisno o državi kojoj pripadate. Državljani zemalja koje su s RH potpisale ugovor o reciprocitetu mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj sve dok imaju suglasnost Ministarstva pravosuđa, za koju treba otprilike 2 do 6 mjeseci. Strani državljani ne mogu postati vlasnici poljoprivrednog zemljišta u RH, već to mogu učiniti na način da osnuju pravnu osobu u RH.
Osnovno je za promet nekretninama potreban vlasnički list i kopija katastarskog plana, a poželjno je ishoditi i urbanističke uvjete ili izvod iz prostornog plana iz kojeg je vidljivo što je predviđeno za predmetnu lokaciju (ako se radi o zemljištu) te lokacijska ili građevinska dozvola. Isto tako, može biti potrebna i daljnja dokumentacija prilikom utvrđivanja legaliteta predmeta kupoprodaje.
Prodavatelj nekretnine podliježe porezu na dohodak jedino u situaciji ako prodaje po cijeni višoj od nabavne nekretninu koju je kupio u roku od dvije godine. Tada je dužan na razliku između kupovne i prodajne cijene nekretnine platiti porez na dohodak od otuđenja nekretnina i imovinskih prava prema rješenju Porezne uprave jednokratno na pojedinačno ostvareni primitak, i to u roku od 15 dana od dana primitka rješenja Porezne uprave o utvrđenom porezu na dohodak.  Budući da se prometom nekretnina ne smatra stjecanje nekretnina na koje se plaća porez na dodanu vrijednost, isti način stjecanja nije podložan oporezivanju PPN.
Procjena tržišne vrijednosti nekretnine nije samo utvrđivanje građevinske vrijednosti iste, već podrazumijeva i provjeru pravnog statusa, odnosno uspoređivanje podataka u vlasničkoj i prostornoj dokumentaciji sa stanjem u prirodi, tj. identifikaciju objekta.
Prodavatelj mora obvezno ovjeriti potpis kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, a kupac to može napraviti, ali ne mora.

Izdvajamo iz našeg bloga

Copyright © 2024. Molo Longo nekretnine, Sva prava pridržana
Powered by: NEKRETNINE1.PRO
Dizajn i copywriting: Elemento
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.