Jó kezekben van

Az egyéni megközelítés és a szakma iránti elkötelezettség az, amivel kitűnünk a piacon. Az ingatlanvásárlás komoly befektetés, amelyet különös figyelemmel és óvatossággal kell megközelíteni. Ezért a tapasztalat és a szakértelem elengedhetetlen.

A legfontosabb a bizalom

Üzleti tevékenységünk a bizalom és az átláthatóság elvén alapul. Minden együttműködés alapja a bizalom, ezért különös figyelmet fordítunk az erős partnerkapcsolat kialakítására, függetlenül attól, hogy vevőről, vagy eladóról van-e szó.
Ingatlant szeretne eladni?
Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlapon keresztül, vagy forduljon hozzánk az alábbiakban felsorolt elérhetőségeken.
Ingatlant szeretne venni?
Tekintse meg az ingatlankínálatot a weboldalunkon és vegye fel velünk a kapcsolatot a megtekintés időpontjával kapcsolatban.
Ingatlanba szeretne fektetni?
Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy a piacon fellelhető legjobb ajánlatokat mutathassuk meg Önnek.
Kiadó ingatlant keres?
Tekintse meg a kínálatot a weboldalunkon és vegye fel velünk a kapcsolatot a megtekintés időpontjával kapcsolatban.

Gyakran Ismételt Kérdések

Az ingatlanszerzési adó mértéke 3% és a vevőt terheli.
Az ingatlan-adásvételi szerződés megkötését követően a vevő köteles az adóbevallást az ingatlan-adásvételi szerződés megkötésének napjától számított harminc napon belül benyújtani az illetékes adóhatósághoz. A vevő köteles az adót az illetékes adóhatóság határozatának kézhezvételétől számított tizenöt napon belül megfizetni, késedelmes fizetés esetén késedelmi kamat kerül felszámításra.
A fő adásvételi szerződést előszerződés előzi meg, mely meghatározza az ingatlan-adásvétel megkötésének feltételeit; megerősíti az ingatlan árát, a fizetés menetét, a végső szerződés aláírásának legkésőbbi időpontját, valamint egyéb feltételeket, melyeket a végleges szerződés aláírásáig teljesíteni kell. Ami a legfontosabb, hogy felsorolja a vevőre és az eladóra vonatkozó szankciókat arra az esetre, ha elállnának az adásvételtől. Elállás esetén az eladónak az előleg kétszeresét kell kifizetnie a vevő számára, míg a vevő elveszti a sajátját. A vevő az előszerződés aláírásakor letétet fizet, mely általában az ingatlan teljes vételárának 10%-a.
2009. óta az EU állampolgárai szabadon vásárolhatnak ingatlant Horvátországban, ez alól a mezőgazdasági földterületek a kivételek. Amennyiben Ön nem az EU állampolgára, úgy a szabályok aszerint változnak, hogy melyik ország állampolgára. A Horvátországgal kölcsönösségi megállapodást aláíró országok állampolgárai akkor vásárolhatnak ingatlant Horvátországban, ha rendelkeznek az Igazságügyi Minisztérium jóváhagyásával, mely 2-6 hónapot vesz igénybe. Azon országok állampolgárai, amelyek nem írtak alá kölcsönösségi megállapodást Horvátországgal, természetes személyként nem vásárolhatnak ingatlant, hanem céget alapíthatnak Horvátországban, és azon keresztül vásárolhatnak. Mezőgazdasági területet azonban az EU állampolgárai sem birtokolhatnak Horvátországban, hanem azt egy horvát vállalkozáson keresztül kell megvásárolniuk.
Az ingatlanügyletekhez tulajdoni lapra és a kataszteri terv másolatára van szükség, valamint várostervezési előírásokat és területrendezési kivonatot is ajánlott beszerezni, melyből kiderül, hogy a szóban forgó helyszínen (ha földterületről van szó) mit terveznek, valamint helyszíni vagy építési engedélyt.
Az eladó csak akkor köteles jövedelemadót fizetni, ha három éven belül magasabb áron értékesíti az ingatlant, mint amennyiért megvásárolta. Ebben az esetben az ingatlan vételi és eladási ára közötti különbözet után különadóval megnövelt 35%-os adót kell fizetnie, mely különadó mértéke attól függ, hogy a kötelezett Horvátország melyik részén él. Az újépítésű ingatlanok vásárlásakor az áfa-törvény szerint az építési területet 5%-os adókulccsal adóztatják, míg az épület építési értékét az ingatlan előállítási árának 22%-a terheli.
A piaci értékbecslés nem csak az ingatlan értékének meghatározását jelenti, hanem magában foglalja a jogi státusz ellenőrzését is, azaz a tulajdoni és területi dokumentációban szereplő adatok összehasonlítását az ingatlan természetes állapotával, azaz az épület azonosítását.
Az adásvételi szerződés közjegyzői hitelesíttetését az eladónak kell elvégezni, a vevő is megteheti, de neki nem muszáj.
Copyright © 2024. , Minden jog fenntartva
Powered by: NEKRETNINE1.PRO
Dizajn i copywriting: Elemento
Ez a weboldal cookie-kat és hasonló technológiákat használ a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében, beleértve a hirdetések és a tartalom személyre szabását is. Az "Elfogadom" gombra kattintva elfogadja az összes cookie-t.