31.05.2023

Zašto biste trebali angažirati agenciju za nekretnine ako kupujete kuću ili stan?

Zašto biste trebali angažirati agenciju za nekretnine ako kupujete kuću ili stan?

Ako se premišljate bi li sami trebali uploviti u vode traganja za novom nekretninom ili bi ipak bolji izbor bio angažirati agenciju za nekretnine, na pravom ste mjestu. Mi smo mišljenja kako će vam pravi agent uvelike olakšati, ali i skratiti vrijeme traženja novog stana ili kuće. A evo i popis stvari u kojima će vam agencija za nekretnine biti od koristi ako je odlučite angažirati.

1. Znanje i stručnost agenata za nekretnine
Naši agenti svojim iskustvom i znanjem pomoći će vam u svim koracima koji su potrebni da što prije pronađete idealnu nekretninu. Naravno, po vama prihvatljivim i unaprijed dogovorenim uvjetima. S obzirom na to da je riječ o tržištu koje se neprestano mijenja, teško je pratiti sve novosti s polja kupoprodaje stanova i kuća. Isto tako, ponekad je teško snaći se u moru pojmova i izrazima koji su našim agentima dio svakodnevice, dok bi ostalima mogli zadavati muke. Htjeli bismo dodati da vam svakako savjetujemo informiranje i čitanje o kupnji nekretnina, ali određene detalje puno ćete lakše svladati ako u procesu angažirate agenciju.

2. Profesionalno pregovaranje
Osim stručnih znanja vezanih uz samo tržište nekretninama, agenti posjeduju i moć profesionalnog pregovaranja. To uključuje sve zahtjeve vas kao kupaca, iznos koji ste spremni izdvojiti za svoj budući dom kao i komunikacijske vještine. Jednako važna je i objektivnost koja je u ovom slučaju velika prednost agenta. Jer iako je nama, kao i vama, zadovoljstvo kupljenim stanom ili kućom glavni cilj, naši agenti će pri pregovaranju uspjeti zadržati objektivnost. A u tako bitnim životnim koracima, najvažnije je donijeti dobro promišljenu i racionalnu odluku. Vjerujemo da zajedno možemo doći do nje.

3. Papirologija
Papirologija s kojom se susrećete pri kupnji kuće ili stana obiluje stručnim pojmovima. Naravno, kao i u svim drugim poljima. Međutim, naši agenti se upravo ovom vrstom papirologije bave svakodnevno. Radi toga je baš to dio u kojem će vas moći savjetovati i pomoći da vam se ne dogode uobičajene greške pri ispunjavanju dokumentacije ili da vam neki njezin bitan dio ne promakne.

4. Administracija nakon kupnje nekretnine
Posao (nažalost) ne završava kupnjom kuće ili stana. Veliki dio administrativnih poslova obavlja se neposredno nakon što već preuzmete ključeve u svoje ruke. Najbitnije stavke na koje pri tome morate računati su: zahtjev za upis u gruntovnicu, obavljanje prijenosa vlasništva te ishodovanje vlasničkog lista.

5. Stručna procjena vrijednosti nekretnine
Radi dugogodišnjeg iskustva agenti za nekretnine će vrlo lako procijeniti vrijednost kuće ili stana već na prvi pogled. Upravo iz tog razloga, uštedjet će vam vrijeme eliminacijom onih nekretnina čija cijena nije realna, kao i onih koje ne spadaju u vaš budžet.

6. Savjetovanje vas kao kupca
Ako prvi put kupujete nekretninu, vjerujemo da vam svaki praktičan i kvalitetan savjet puno znači. Mnogo ih možete pronaći i na internetu, ali će se samo agent za nekretnine moći posvetiti vašem individualnom upitu, nedoumici ili problemu. Pri angažiranju agencije, ne angažirate samo osobu koja će u vaše ime pronaći idealan dom, već i koja će vas pritom savjetovati kako bi zajedno došli do najboljeg rješenja i nekretnine baš po vašoj mjeri.

7. Ušteda vremena
Ušteda vremena prvenstveno se odnosi na obradu dokumentacije, pregovore kao i sastavljanje potrebnih ugovora. Ako imate pretrpane rasporede, a po struci niste pravnici ili ekonomisti, ušteda vremena bi mogao biti jedan od bitnijih faktora radi kojih bi angažiranje agencije za nekretnine bila odlična odluka za vas.

8. Pravna sigurnost
Angažiranje kvalitetne agencije za nekretnine donosi vam i pravnu sigurnost. Samim time, nećete se morati dodatno zamarati pitanjima jesu li svi ugovori legalni i jeste li propustili neka bitna sitna slova na ugovoru koja bi vam kasnije mogla donijeti velike probleme. Ovaj dio slobodno prepustite nama, dok se vi možete posvetiti onom zanimljivijim dijelu - razgledavanjima kuća ili stanova.

I za kraj, voljeli bismo napomenuti da će vam odluka odabira agencije za nekretnine vjerojatno donijeti i brži pronalazak idealnog doma. A na kraju dana, sigurni smo da vam je upravo to jedan od bitnijih faktora ako ste u potrazi za novom nekretninom. Za sva dodatna pitanja ili savjete, slobodno nam se bez ustručavanja javite putem e-maila ili društvenih mreža Molo Longo agencije.