31.05.2023

Prodajete nekretninu? Donosimo vam trikove kako da što prije pronađete kupca

Prodajete nekretninu? Donosimo vam trikove kako da što prije pronađete kupca

Prodajete nekretninu, ali ne znate kako je učiniti atraktivnijom i zanimljivom? Ne brinite. U nastavku vam donosimo sve korisne savjete kako da što prije pronađete kupca koji će se na prvi pogled zaljubiti u vašu kuću ili stan.

Čistoća doma (čitajte: obavezna generalka)
Čisti dom je prva stavka koju ne smijete preskočiti. To znači da ćete se morati posvetiti temeljitom čišćenju svih prostorija. Probajte se staviti u ulogu kupca. Što bi vama smetalo pri razgledavanju budućeg doma iz snova? Sigurni smo da biste htjeli vidjeti kupaonicu bez naslaga kamenca u tuš kabini i savršeno čiste podove. Naša preporuka je da se potrudite napraviti generalku i ne dopustite da vam ostanu kutovi u kojima niste počistili paučinu ili pak ostaci mačjih dlaka na kauču.

Ugodna dobrodošlica
Prvi dojam je teško promijeniti, a to se može primijeniti i na razgledavanje nekretnine. Upravo se zato potrudite stvoriti dojam ugodne dobrodošlice za potencijalne kupce. Ako prodajete kuću, posebnu pažnju posvetite popravku ili bojenju ograde te urednosti okućnice. Ako imate stan, osigurajte kvalitetna (idealno protuprovalna) vrata te se potrudite dekorirati hodnik neutralnim ali zanimljivim detaljima.

Manje je više
Jeste li naviknuti na puno personaliziranih ukrasa po policama i obiteljskim fotografijama na zidovima? Nažalost, ovo su često detalji koji negativno djeluju na kupce. Razlog tome je što se ne mogu zamisliti kao vlasnici nekretnine koja je prepuna uspomena drugih ljudi. Možda se pitate što napraviti i kako idealno urediti stan? Evo i nekoliko trikova. Za početak, riješite se svih osobnih detalja, ali i nepotrebnih komada namještaja koji uzimaju puno prostora. Tako se dobiva dojam manje kvadrature prostora što vam nikako ne ide u prilog. Ono što svakako možete dodati su umjetničke fotografije, zanimljive vaze ili dekorativni jastuci u svijetlim bojama.

Osigurajte optimalnu temperaturu i dovoljno svjetla
Za prvi dojam svakako su važni i ugodna temperatura prostorija, kao i mnogo svjetla. Ako vaša nekretnina ima dovoljno prirodnog svjetla svakako rastvorite zavjese i pustite što više svjetlosti u prostorije. Ako živite na nižim katovima u zgradi ili ste okrenuti prema sjeveru možete se poslužiti trikovima da osigurate što više svjetla pomoću kvalitetnih žarulja i dekorativnih lampi.

Neutralnost i jednostavnost
Moguće je da preferirate žarke boje namještaja ili ste zaljubljenici u boho stil. Ipak, pri uređenju prostorija bitno je da pazite na to da se svide većini te da se kupci mogu povezati s prostorom. Upravo zato stručnjaci preporučuju da se zidovi pofarbaju u svijetle boje (idealno bijelu), a da u neutralnim bojama birate i namještaj te dekoracije. Osim toga, svijetle boje vizualno otvaraju prostor i stvaraju dojam veće kvadrature prostorija.

Riješite se neugodnih mirisa...
Prije nego otvorite vrata svog stana ili kuće budućim kupcima svakako se riješite svih neugodnih mirisa. Tu prvenstveno mislimo na miris plijesni, vlage i ustajalog zraka. Ali osim toga, bitno je i ne zaboraviti iznijeti smeće te dobro prozračiti prostor ako ste u njemu kuhali.

...ali i životinjskih dlaka
Ako u domu koji prodajete trenutačno živite s kućnim ljubimcima, posebnu pažnju obratite  na čišćenje dlaka vaših kućnih ljubimaca. Jedna od najgorih stvari na koje se kupci žale su upravo mačje i pasje dlake po kauču ili podovima. A to nikako ne bi trebao biti razlog koji će vam otežati prodaju nekretnine pa se detaljnije posvetite čišćenju ako se vaša obitelj sastoji i od četveronožnih članova.

Biljke, cvijeće, knjige i svijeće
Do sada smo pisali o tome što izbaciti, a sada ćemo se koncentrirati na to što ubaciti u prostor kako bi vaš dom odisao atmosferom koja će se svidjeti svima koji u njega uđu. Prvo bismo vam savjetovali da (ako ih već nemate) nabavite nekoliko većih biljaka kojma ćete ukrastiti dnevni boravak, kuhinju, a potencijalno i sve ostale prostorije. Osim toga, dojam idealne dobrodošlice stvara i cvijeće. Naša preporuka je da jednu vazu stavite na ormarić u hodniku, a drugu na stol ili otok u vašoj kuhinji. Ugodnoj atmosferi pogoduju i knjige na policama, kao i mirisne svijeće blagih nota. Svijeće pomažu i u uklanjanju neugodnih mirisa.

Odabir agencije za nekretnine
Vjerujemo kako će jedan od izazova s kojima ćete se susresti pri prodaji nekretnine biti i usklađivanje rasporeda i vremena u koje ćete moći ubaciti razgledavanje vaše kuće ili stana. Ali, ne brinite. Ako ste u potrazi za agentom koji će se maksimalno posvetiti svakom potencijalnom kupcu, bez ustručavanja nas kontaktirajte. Sigurni smo da ćete uz pomoć naših trikova te iskusnog agenta u najkraćem roku uspjeti prodati vašu nekretninu.