U sigurnim ste rukama

Individualan pristup i predanost profesiji ono je što nas izdvaja na tržištu. Kupnja nekretnine ozbiljna je investicija kojoj je potrebno pristupiti s posebnom pažnjom i oprezom. Iskustvo i stručnost stoga su neophodni.

Povjerenje na prvom mjestu

Poslovanje temeljimo na načelima povjerenja i transparentnosti. Temelj svake suradnje jest upravo povjerenje, stoga posebnu pozornost usmjeravamo na čvrst partnerski odnos bez obzira radilo se o kupcima ili prodavateljima.
Prodajete nekretninu?
Javite nam se putem obrasca niže, nazovite nas ili navratite do nas na adresu navedenu niže.
Kupujete nekretninu?
Proučite ponudu nekretnina na našim stranicama i slobodno nam se obratite vezano uz termin razgledavanja.
Želite investirati u nekretninu?
Javite nam se kako bismo Vam predstavili najbolje ponude na tržištu.
Tražite nekretninu za najam?
Proučite ponudu na našim stranicama i javite nam se za termin razgledavanja.

Naši agenti uvijek su Vam na raspolaganju

Kad kažemo partnerski odnos, uistinu to mislimo. Naši agenti savjetovat će Vas i raditi za Vaš najbolji interes.
Suradnik u procesu obuke
Trpimirova 1A, 51000 Rijeka
Mob
095 9014 093
Telefon
+385 51 858 544
Suradnik u procesu obuke
Trpimirova 1A, 51000 Rijeka
Mob
+385 95 5793 567
Telefon
+385 51 858 544
Suradnik u procesu obuke
Trpimirova 1A, 51000 Rijeka
Mob
+385 99 6630 006
Telefon
+385 51 858 544

Često postavljana pitanja

Porez na promet nekretnina plaća se po stopi od 3 % i plaća ga kupac.
Nakon zaključenja ugovora o kupoprodaji nekretnine kupac je dužan dostaviti prijavu poreza nadležnoj poreznoj upravi u roku od trideset dana od dana zaključenja ugovora o kupoprodaji nekretnine. Kupac je dužan u roku od petnaest dana od dana primitka rješenja nadležne porezne uprave platiti porez, a za zakašnjenje plaćanja obračunavaju se zatezne kamate.
Predugovor prethodi glavnom kupoprodajnom ugovoru i definira uvjete zaključivanja kupovine nekretnine; potvrđuje cijenu nekretnine, strukturu plaćanja, najkasniji datum do kojeg treba biti potpisan finalni ugovor te ostale uvjete koji trebaju biti ispunjeni do potpisivanja finalnog ugovora. Što je najvažnije, navodi kazne za kupca i prodavatelja, ako odluče odustati od transakcije. U slučaju odustajanja, prodavatelj treba platiti kupcu dvostruki polog, dok kupac svoj gubi. Kupac daje polog pri potpisivanju predugovora, koji u pravilu iznosi 10 % ukupnog iznosa vrijednosti nekretnine.
Od 2009. godine državljani EU-a mogu slobodno kupovati nekretnine u Hrvatskoj, osim u slučaju da su to poljoprivredna zemljišta. Ako niste državljanin EU-a, pravila variraju ovisno o državi kojoj pripadate. Državljani zemalja koje su s Hrvatskom potpisale ugovor o reciprocitetu mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj sve dok imaju suglasnost Ministarstva pravosuđa, za koju treba 2 do 6 mjeseci. Državljani zemalja koje nisu potpisale ugovor o reciprocitetu s Hrvatskom ne mogu kupovati nekretnine kao fizičke osobe, već mogu osnovati tvrtku u Hrvatskoj i preko nje izvršiti kupnju. Međutim, državljani EU-a ne mogu posjedovati poljoprivredno zemljište u Hrvatskoj, već ga trebaju kupiti putem hrvatske tvrtke.
Za promet nekretninama potreban je vlasnički list i kopija katastarskog plana, a poželjno je ishoditi i urbanističke uvjete ili izvod iz prostornog plana iz kojeg je vidljivo što je predviđeno za predmetnu lokaciju (ako se radi o zemljištu) te lokacijska ili građevinska dozvola.
Prodavatelj nekretnine podliježe porezu na dohodak jedino u situaciji ako prodaje po cijeni višoj od nabavne nekretninu koju je kupio u roku od tri godine. Tada je dužan na razliku između kupovne i prodajne cijene nekretnine platiti porez u visini od 35 % uvećan za prirez koji je različit, ovisno o tome u kojem dijelu Hrvatske obveznik stanuje. Prema Zakonu o PDV-u pri kupnji novosagrađenih nekretnina posebno se oporezuje građevinsko zemljište po stopi od 5 %, dok se na građevinsku vrijednost objekta plaća porez na dodanu vrijednost u visini od 22 % proizvodne cijene nekretnine.
Procjena tržišne vrijednosti nekretnine nije samo utvrđivanje građevinske vrijednosti iste, već podrazumijeva i provjeru pravnog statusa, odnosno uspoređivanje podataka u vlasničkoj i prostornoj dokumentaciji sa stanjem u prirodi, tj. identifikaciju objekta.
Prodavatelj mora obvezno ovjeriti potpis kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, a kupac to može napraviti, ali ne mora.

Izdvajamo iz našeg bloga

Copyright © 2022. Molo Longo nekretnine, Sva prava pridržana
Web by: NEON STUDIO Powered by: NEKRETNINE1.PRO
Dizajn i copywriting: Elemento
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.